NOVICE


Turneja po Rusiji

VOKALNA SKUPINA CANTATE DOMINONA PEVSKI TURNEJIV RUSIJI od 25. 6. do 4. 7. 2011

Člani Vokalne skupine CANTATE DOMINO iz Kočevja smo s pomočjo Konzularnega predstavništva ambasade Ruske federacije v RS navezali kulturne stike z ruskim ljubiteljskim pevskim zborom BFMI (Zbor Dobrodelnega sklada glasbenih instrumentov) iz mesta Kaluge, ki je jeseni 2010 med evropsko turnejo večkrat nastopil tudi v Sloveniji. S predsednikom zbora g. Valerijem Slavinskim smo se dogovorili za gostovanje v Rusiji od 25. junija do 4. julija 2011, konec oktobra 2011 pa bomo člani Vokalne skupine Cantate Domino gostili ruski zbor Kočevju.

Vokalna skupina Cantate Domino je na rusko turnejo povabila tudi plesalce KLUBA OPTIMISTIČNIH FOLKLORISTOV - COF iz Ljubljane, ki so predstavili gorenjske in rezijanske plese. Skupaj smo izvedli pet koncertov:27.6. v KOZELSKU, 28.6. v TARUSI, 29.6. v KALUGI, 1.7. v TUTAEVU in 2.7. v MOSKVI ter promocijska nastopa v muzeju ruskega znanstvenika Čiževskega v Kalugi ter v mestnem muzeju v Kozelsku.

Na vseh koncertih smo bili prisrčno sprejeti z dobrodošlico domačih folklornih zasedb. Navdušene poslušalce smo še posebej razveselili s prepevanjem ruske Kalinke. V Kalugi pa smo skupaj z gostiteljskim zborom zapeli slovensko pesem Pa se sliš'. Poleg številnih nastopov je bilo dovolj časa tudi za bogat turistični program. Obiskali smo znani ženski samostan Šarmodinovo in moški samostan Optino s čudovitimi ruskimi pravoslavnimi cerkvami, v katere so ženske smele vstopiti le v dolgih krilih in z rutami na glavi, moški pa so preko kratkih hlač morali obleči dolge črne hlamudrače. Ogledali smo si nekaj znamenitih mest tako imenovanega Zlatega ruskega kroga okrog Moskve, ki so znana po ohranjeni arhitekturi iz obdobja od 12. do 19. stoletja: Sergiev Posad (sedež ruske patriarhije), Pereslavl Zallesky, Rostov Velky in Yaroslavl. Na Rdečem trgu

Ogledali smo si nekaj muzejev v Kalugi, Kozelsku in seveda v največjem evropskem mestu Moskvi, kjer smo občudovali z umetninami okrašene postaje svetovno znane podzemne železnice, se sprehodili po znamenitem Rdečem trgu, obiskali Kremelj in veličastne pravoslavne cerkve, med katerimi sta izstopali bazilika Krista Spasitelja ter katedrala Vasilija Blaženega na Rdečem trgu. Za zaključek turneje pa smo se kočevski pevci in ljubljanski folkloristi z ladjico odpeljali na panoramski izlet po reki Moskvi skozi center 15 milijonske prestolnice Rusije.Uspešna, naporna, a izjemno zanimiva turneja po prostrani Rusiji bo ostalačlanom Vokalne skupine Cantate Domino v nepozabnem spominu.

 
 

Zadnji dogodki:


NAPOVEDNIK

Oglejte pregled naših nastopov:...

© 2007 Cantate Domino
[...]N3